onsdag 27 februari 2013

När man ljuger blir tungan svart

Kan en lögn vara något positivt?

Igår kom mellanman hem. Han berättade att de haft simning på skolan. Och tack vare hans glömska mamma hade han fått låna badbyxor, handduk och flippflopp från skolan. Inge bra, konstaterade han. Ojdå, sa hans mamma. Efter middagen berättade mellanman att han fått hemläxa från den nya fröken. Uppgiften bestod i att klippa ur G:n och S ur en tidning för sen att "glua" dem på ett papper som sen skulle klippas i formen "diamond". I brist på dagstidning fick han en av mammans värdefulla svenska skvallertidningar. Just denna samhällsviktiga upplaga skulle ge svar på om vår prinsessa Madelene förlovat sig pågrund av den "buktande"(?!) magen. Innan mellanman började slakta upplagan funderade jag över om jag verkligen läst tidningen. Kunde inte minnas om jag fått något svar på hennes "buktande" tillstånd... Funderar i skrivandets stund om hon är gravid eller bara har en normal kvinnokropp.... Herregud hur många gånger skulle man inte kunnat bli anklagad för att vara gravid pågrund av "buktande" mage?! Jag har då blivit anklagad för det varje gång....jag varit gravid...

Hursomhelst killen klippte och klippte. ' Under tiden satt jag "gluad" vid datorn och letade i mail efter mail efter informationen om simningen. Hade jag så fel? trodde bestämt att den skulle börja nästa söndag! Stackars barn som har en mamma som är helt lost i skallen!! Leta leta leta. F* hur långt tillbaka ska jag leta egentligen. Gick igenom 15 olika utskick. NADA!
Under tiden satt den ambitiöse gossen och tog ansvar för sitt hemarbete. Del efter del sida efter sida dalade sakta ned till golvet. 30 sidor senare hade han hittat två G och ett S.
Dessa fynd "gluades" på ett papper och pappret klipptes ned till en minimal "diamond". Diamonden signerades med JanSamUeeel som han numera kallar sig. Lite fransk accange har han lagt till med. För det tycker han låter lite bättre.

Tillbaka till alla mailen som sänts ut sista två veckorna för att se om jag kan hitta information om hemläxor. Jag läste igenom 7 mail samt information från skolans egna hemsida och föräldrarnas log-in-sight. Ingen info. Eftersom ingen annan än  jag tydligen gör misstag så måste jag ändå missat något. Denna "insikt"resulterade i att Jano motvilligt fick diktera ihop en önskan till fröken om att i fortsättningen lägga ner en liten lapp i Samuels mapp för att informera moren om eventuellt innehåll i framtida läxor. Simningen fick jag vid hämtningen på eftermiddagen be om ursäkt för att jag missat.

14.30 hämtas den lille ambitiöse skolgossen. Möter fröken i dörren till klassrummet och frågar om skolgossen förstått läxan riktigt och därmed levererat vad som förväntats. Det visade sig att nya fröken inte ger hemläxor. Hon förstod inte överhuvudtaget vad eleven kan fått uppgiften ifrån. Vi konstaterar att det han ljugit om var inget allvarligt utan det var väl mer en positiv lögn. Om en lögn nu kan vara positiv (?) Tänkte jag passar på att be om ursäkt för simningen. Att jag missat att den börjat och han fått låna kläder. Fröken tittade med stora ögon på den lille sonen och frågar - Is this another lie Jan Samuel? Min son svarar - Yes it is!

Han kan iallafall ljuga ärligt. Det är alltid en tröst.

PÅ hemvägen tänkte mamman att det skulle behöva prata lite. Så gänget åkte förbi en mack. Inhandlade glass, körde ned till stranden och mamman radade upp de tre små på muren.


 Mamman frågade lite försiktigt om de små visste vad en lögn var. Det kom lite olika teorier. Den mest frånvända var nog lilleman som sa att det var när man inte satt fint på muren och man ramlade ner och slog sig så det kom blod. Mellanman verkade dock förstå poängen med mammans fråga lite bättre och sa att det är när man säger att man badar fast man inte gör det. Mamman frågade sen om någon av de tre visste vad som kan hända när man säger saker som inte är sant, underförstått ljuger. Alla tre tittade stort på mamman och såg ut som om de väntade sig några visdomens ord. Mamman funderade länge på vad hon skulle svara. Barnen väntade tålmodigt. Mamman kände sig pressad att svara och sa det som flög genom huvudet för sekunden.
-Man får svart tunga av att ljuga!
Lilleman bröt ut i ett skratt och vände sig till Mellanman och sa- Saaamueeel! Mamma har svat tunga hahahaha

Japp, så sant som det var sagt!

1 kommentar:

  1. Greetings! I know this iѕ kinda оff topic but I was
    wondering which blog platform are you using for this website?
    I'm getting sick and tired of Wordpress because I've
    hаd problemss with hackers andd Ι'm looking at alternatives
    for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction
    of a goоd platform.

    Also visit my homеpagе Casino

    SvaraRadera