söndag 26 maj 2013

Vad sägs om lite blommor mor?

Denna stora dag.  Mors dag.

- Vadå! är det morsdag idag? Den svenska mors dag alltså..? Här är det ju morsdag hela tiden
(Så sant, det finns över 200 kulturer representerade här och vi är inte ensamma om att vilja fira moren) MEN borde mor här hemma då inte blivit firad lika många gånger? Nä, inte alls. Är man Svenska ska man firas på den Svenska mors dagen. Idag alltså. Blev den svenska moren firad? NÄ, Det är ju inte rimligt kräva att en hårt arbetande far ska dessutom hålla isär rätt från fel dagar i allt detta firande till höger och vänster... Det måste väl ändå moren förstå?
Jodå, moren förstår, nästan...
Men med ständiga påminnelser om Morens dag, även om inte den "riktiga" dagen borde då inte faren vara väl förberedd för denna kommande viktiga dag?
Faren påminde lite försynt genom att säga
- MOR brukar inte komma ihåg farens dag!
Mor vill ju av naturliga orsaker gärna bemöta detta påstående med att inte komma ihåg dagen alls. För visst var det så att förra årets farsdag att han fick sig en kopp kaffe ändå? Jo, det året kunde han allt förnimma. Men visst har det varit något år då moren inte kommit på fören efter lunchtid att det var stor högtid hemma i huset. Då ville han minnas att moren gått ut på ärende för att komma tillbaka med en lite gåva i all hast. Så visst är väl ändå det att glömma?
-Eller så säg nu mor! Finns det inte ett uns av sanning i detta mor?

När då det blivit klar att moren gått en hel dag utan kaffe på sängen och varken gåva eller blommor i sikte så får hon frågan.
-Men äter hon socker numera? Det gör hon ju inte. Så vad vill hon ha då på dagen. För klart att något ska ju moren ändå få nu när det står klart att det är hennes dag. Inte kan en far vara sämre än så det begriper hon väl ändå?
Så vad önskar sig en mor såhär på kvällkvisten? En plånbok?! Nämen det var väl ändå en märklig önskan. Har inte mor insett att morsdagen har uppdagats så sent på kvällningen i år att det kan inte vara aktuellt rasa runt o leta plånböcker hit och dit. -Nädu mor vad sägs om något annat att äta? Eller lite blommor som far lätt kan åka och inhandla här i butiken intill? Vore inte det en trevlig liten gåva far kan visa sin uppskattning med?

Kan berätta att mor fick läslektyr i form av Vogue att avnjuta kvällen med. Far fick halsmedicin och nötter inför introduktionen av husets nya kosthållning.

Önskar alla mödrar och ickemödrar en fantastisk (mors)dag!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar